Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandylistan: Skutskärs vändning toppar

Sportens Martin Andersson presenterar veckans topplista för den lokala innebandyn.

Annons

1) Skutskärs vändning.

Fredagens match mellan Skutskär och Bollnäs/Hertsjö i herrtvåan utvecklade sig till ett riktigt drama. Skutskär låg under med hela 5–0 innan laget lyckades reducera innan den första periodvilan. Resten av matchen slet Skutskär i uppförsbacke och så fort laget närmade sig resultatmässigt stack Bollnäs/Hertsjö ifrån. Men i den tredje perioden kvitterade Skutskär tre gånger om – och med tio sekunder kvar skickade Philip Ogebrant in matchavgörande 13–12. Fyramålsskytten gjorde Skutskärs tre sista mål.

2) Olivia Öholm, Valbo AIF.

Den 21-åriga forwarden låg bakom Valbos 6–2-seger i det viktiga bottenmötet i damtvåan, borta mot jumbon IBF Borlänge. Olivia inledde målskyttet efter knappt sex minuter och hon stannade till slut på tre mål och två assist. Rycket kom i den tredje perioden, då Olivia tack vare två snabba mål såg till att Valbo gick från ledning 2–1 till 4–1. Då var matchen avgjord. Olivia toppar den interna poängligan och är på delad sjunde plats totalt i serien, med 14 mål och 10 assist. tack vare bra medspelare funkar jättebra kedjekamraten

3) Storviks upphämtning.

Storvik var illa ute i söndagens bortamöte med SAIK 2 i herrtrean. När knappt fem minuter återstod av matchen ledde hemmalaget med 6–3, och allt pekade på att det skulle bli noll poäng för serieledaren. Men efter 6–4 och en time out direkt därpå fick laget tillräckligt med luft under vingarna för att lyckas gå ikapp. Med en minut och 17 sekunder kvar kvitterade Micael Lindén till 6–6, vilket också blev slutresultatet.

4) Målfesten i herrfyran.

Furuvik och Hudik/Björkberg sparade inte på krutet när lagen möttes i söndags. Hela 30 mål blev det i matchen – och Furuvik gjorde 60 procent av dem. Med andra ord vann hemmalaget med 18–12.

5) Mayra Carlsson, IK Sätra.

Det blev en enkel seger för Sätra i bottenmötet med Ljusdal i damtrean hemma på Träffen. Mayra Carlsson gjorde matchens två första mål och fullbordade sitt hattrick i den tredje perioden. Matilda Karlsson avslutade målskyttet och Sätra vann med 7–1.

PÅ BÄNKEN: Valbo AIF herrar i division 2.

De har hamnat här förut – och gör det igen. Valbo har inte tagit en enda poäng på 16 omgångar och i lördags nollades laget hemma mot Alunda, som vann med 14–0. Hemska siffror för Valbo.

Mer läsning

Annons