Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson och Alpe klara för GGIK

Nyligen gjorde Gävle GIK klart med Jakob Jonsson från Mullsjö.
Nu har ytterligare två spelare skrivit på för klubben som jagar nytt allsvenskt kontrakt.
18-årige Viktor Jansson lämnar Hudik/Björkberg – dessutom är Gustav Alpe tillbaka i GGIK.

Annons

Tidigare i veckan uttryckte GGIK:s tränare Johan Haglund stor belåtenhet över värvningen av centern Jakob Jonsson, som gjorde succé i division 1 förra säsongen med Hudik/Björkberg.

Jonsson, som tidigare den här säsongen har spelat med Mullsjö i superligan, återförenas nu med den ett år yngre Viktor Jansson.

Precis som i Jonssons fall handlar det om lån för resten av säsongen.

Jansson kan användas både som forward och som back och kommer alltså närmast från Hudik/Björkberg i division 1 norra Norrland, där han gjort 14 mål och 25 assist på 14 matcher den här säsongen. Förhandlingarna slutfördes i grevens tid.

– Elva sekunder innan transferfönstret stängde blev allt klart. Det var spännande, säger Johan Haglund, som är minst lika nöjd med det här tillskottet.

– Viktor har varit hos oss på provträning tidigare under säsongen. Det här är en spelare som vi tror mycket på inför framtiden, och dessutom är ju Jakob och Viktor ett känt radarpar som gjort otroligt mycket poäng.

Inte nog med Jakob Jonsson och Viktor Jansson – det är även klart att backen Gustav Alpe återvänder till klubben han lämnade inför den här säsongen.

– Det är också lån för resten av säsongen. Han kommer att betyda mycket i de sju avslutande omgångarna. Vi behöver erfarna spelare som står stadigt på jorden i det här läget, och Gustav har dessutom hjärta för föreningen, konstaterar Johan Haglund.

Nästa lördag ställs GGIK mot jumbon Sandåkerns SK på bortaplan – och då är samtliga nyförvärv tillgängliga för spel.

Mer läsning

Annons