Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren – nytt hett namn för GGIK

Gävle GIK vill inte bara få hem Billy Nilsson och Pelle Jansson.

Nu hoppas man dessutom rycka backtalangen Mattias Ljunggren från rivalen Alba.

– Ett svårt beslut, säger 20-åringen som även jagas av två superligaklubbar.

Annons

Gävle GIK kan få ett riktigt kanonlag kommande vinter. I gårdagens tidning berättade vi om att klubben hoppas få hem succéanfallaren och landslagsmannen Billy Nilsson från superligalaget Sirius samt poängkungen Pelle Jansson från IK Sätra.

Nu kan vi även avslöja att Albas Mattias Ljunggren är ett hett namn för GGIK.

– Ja, det kan jag väl säga. De är ute efter mig. Men jag sitter med Alba och pratar också, och flera andra föreningar. Jag ska ta beslut om några dagar, berättar han.

Mattias Ljunggren lämnade moderklubben Alba runt jul 2009 för att spela en halv säsong med superligalaget Pixbo. I höstas ville han flytta hem och blev därför utlånad till Alba som han hjälpte upp i allsvenskan den gångna säsongen.

Han har fortfarande två år kvar på kontraktet med Pixbo men har redan gjort upp med lagledningen att han inte fortsätter där. Kvar bland intressenterna finns Alba, GGIK och två superligelag.

• Vad är det som lockar med GGIK?

– Lockar och lockar... De har bra spelare på G, som det stod i tidningen om och som de har berättat om. Samtidigt har Alba också ett bra lag på gång, så båda lagen kommer att få starka trupper. Det är ett svårt val, absolut.

– Det som är klart är att om jag går till ett lag i superligan så kommer jag att bo kvar i Sandviken och pendla.

Varför Ljunggren är en eftertraktad ung man är inte särskilt svårt att begripa. Han har vunnit VM-guld med U19-landslaget och är en offensiv, spelande back som producerar poäng i massor. I ettan den gångna säsongen blev det 20 mål och 25 assist på 22 matcher.

– Vad jag har förstått så har GGIK saknat en spelande back tidigare, jag antar att det är därför de vill ha mig, säger han.

Alba berättar på sin hemsida att man kommer att presentera flera nyheter angående laget de kommande veckorna. Klart redan nu är att målvakten Mikael Simonsen, 18, flyttas upp från juniorlaget.

Mer läsning

Annons