Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren valde Alba

Här är en toppnyhet för Alba – och två dåliga för Gävle GIK.

Mattias Ljunggren inte bara nobbar Godis...

– Det här betyder nog att chanserna för dem att få Billy Nilsson minskar rejält, säger den talangfulle backen.

Annons

Först fokuserar vi på Ljunggren och Alba. 20-åringen kom ju tillbaka på lån från superligaklubben Pixbo, gjorde 20 mål och 25 assist på 22 matcher – och jagades av både andra superligalag och hårdsatsande seriekonkurrenten Gävle GIK.

Det var dock ett enkelt beslut att nobba övriga intressenter, så när Pixbo och Alba kom överens – han hade egentligen två år kvar där – kunde han i går presenteras som Albas spelare på riktigt. Ljunggren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns bra, och framför allt rätt. Jag har aldrig varit intresserad av något annat, men jag ville lyssna på vad de andra lagen hade att säga, berättar Ljunggren, som hyllar Albas satsning på juniorer som lett till att klubben kunnat ha spelare i U19-VM de fem senaste åren.

– Det händer en hel del i föreningen. Det känns som att vi har börjat på något bra här, fortsätter Ljunggren.

Hans underskrift är ett första viktigt steg mot att göra nykomlingen Alba slagkraftig i landets näst högsta serie. Värvningsansvarige Tony Johannesson räknar med att behålla de flesta – bara Micke Lindén och Oskar Hansson försvinner – och ska krydda med tre, fyra spelare.

– Vi har en som är så gott som klar, och han är riktigt bra, säger Tony Johannesson.

– Mattias underskrift kan locka fler att skriva på, och om allt går i lås kan vi bli ett lag för topp tre i allsvenskan, det är jag helt övertygad om, fortsätter han.

Att Ljunggren nu väljer att stanna i Alba kan få fler konsekvenser för rivalen Gävle GIK, som ju hoppas få hem Billy Nilsson, superligalaget Sirius succérookie.

– Billy har sagt till mig att en förutsättning för det var att jag skulle gå dit. Sedan vet man ju inte om det är sant, säger Ljunggren.

Klart är i alla fall att kapprustningen har börjat på allvar – och att det kan bli intressanta derbyn att se fram emot i vinter.

Mer läsning

Annons