Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Johanna i spetsen ska GGIK ta klivet upp

Efter en kanonsäsong för GGIK:s damer är det nu dags för kval till elitserien och med Johanna Persson i spetsen skall Gävlelaget försöka ta klivet upp. I kväll börjar jakten när elitserielaget Jönköping kommer på besök.

– Jag är sjukt taggad, det är det man har väntat på hela säsongen, säger Johanna Persson.

Annons

Johanna kom till Gävle och GGIK förra säsongen från elitserielaget KAIS Mora. Hon gjorde succé redan första året, men har i år klivit fram och blivit den ledande spelaren i laget. Johanna kammade hem poängligan i överlägsen stil och har med Evelina Rösnäs och Kajsa Larsson bildat en av seriens bästa kedjor.

– Hon är en riktig drömspelare, hon jobbar stenhårt både på träning och på match. Hon är en exemplarisk person på sidan av planen, ett föredöme för alla yngre spelare och en inställning som får med sig hela laget, säger GGIK:s tränare Mikael Hagström.

För GGIK-stjärnan själv är kvalet något man har väntat på under hela säsongen och är något hon verkligen har ser fram emot.

– Det ska bli jättespännande. Det är tre bra lag vi ska möta och dagsformen kommer vara avgörande för vilket lag som går upp, jag tror vi har stora chanser. Det är 60 minuters krig som gäller, säger Johanna.

Johanna som under säsongen gjort succé i GGIK:s förstakedja, en kedja som öst in poäng och är en bidragande orsak till GGIK:s lyckade säsong så här långt.

Men vad är det som har fungerat så bra?

– Vi har hittat en riktigt bra kemi och för egen del har det verkligen gått bra. Jag har fått in många av skotten, mycket tack vare mina lagspelare som jag fått förutsättningarna och möjligheten att producerar så pass mycket.

Johanna har sedan tidigare erfarenheter av elitseriespel men någon större press känner hon inte av.

– Jag känner att jag kommer kunna hantera det psykologiska spelet på ett bra sätt: Det gäller att ta ett byte i taget, det är ändå laget som är viktigast, och jag tror hela laget kommer att höja sig flera nivåer.

I kvalet möter man Jönköping, Linköping och Warberg både hemma och borta, de två främsta lagen går till elitserien. Från elitserien kommer Jönköpingslaget som GGIK möter i dag.

– Vi går inför att vinna och jag tror vi har stora möjligheter att överraska. Vi känner oss absolut inte slagna på förhand, säger tränare Mikael Hagström.

Vad vet ni om motståndarna?

– Vi har via kontakter ringt runt och hitta ungefär 15 punkter om varje lag vi ska möta, men det är inget vi ska lägga någon större fokus på, utan vi kommer ta upp de absolut viktigaste punkterna när vi presenterar taktiken för laget.

För GGIK som under säsongen bara släppt in ynka 2,5 mål i snitt vet man segerreceptet.

– Nyckeln är försvarsspelet. Men det gäller att ha snabba omställningar och skapa långa anfall, ha en bra rörelse och fantasi i anfallszonen, menar tränare Hagström.

Mer läsning

Annons