Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränare klar för Gävle GIK

Gävle GIK hängde kvar med ett nödrop, och har tappat sin skyttekung.
Men lagets nye tränare Johan Haglund tror ändå på en ljus framtid.
– Jag är övertygad om att vi kommer få ett bra lag, säger han.

Annons

Det skilde bara ett mål i slutändan. Hade Alba avgjort i sudden death mot Granlo i den sista omgången hade GGIK och inte antagonisten från Sandviken åkt ur serien.

Nu har Alba slagit ihop sina påsar med Aston under namnet Sandviken Innebandy, och det är från just Aston som GGIK hämtar sin nya tränare.

Efter fem år i Aston och ett i Sundsvall som distriktslagstränare är Johan Haglund hemma i moderklubben igen. Han slutade tidigt spela själv och har redan varit tränare i elva år, trots att han bara hunnit fylla 29.

– Jag var aldrig någon stjärna och insåg tidigt att jag ville satsa på att träna andra. Och efter fem år i ettan kändes det här som ett steg i rätt riktning, det blir en nivå till och en ny utmaning.

Eftersom GGIK tappat skyttekungen Billy Nilsson till Falun undrar nog många hur laget nu ska klara av att klara allsvenskt kontrakt, men Johan Haglund känner ingen oro.

– När jag såg laget i vintras undrade jag hur sjutton dom kunde ligga så långt ner i tabellen. Och jag är här för att bygga ett lag, det är min styrka, och då kan man inte vara för beroende av enskilda individer.

Ingen Billy Nilsson alltså. Men Pelle Jansson fortsätter, säger GGIK:s värvningsansvarige Andreas Petersén. Johan ”Chippen” Andersson diskuterar han med, men Gustav Alpe vet inte om motivation finns till en fortsättning.

Gävle GIK satsar ungt, men de rutinerade krafterna behövs ändå. Det inser Johan Haglund.

– Det finns väldigt mycket talang i laget, men det är ändå viktigt att behålla de etablerade spelarna. Som lag betraktat tror jag vi kommer vara starkare nästa säsong, eller, det är jag snarare övertygad om.

Mer läsning

Annons