Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oj, vad det svängde om Godis i går

Gävle GIK:s tränare Stefan Åsbergh visste inte om han skulle vara nöjd eller missnöjd efter suddensegern med 9–8 borta mot Duvbo.

Det var ju det där med två perioders klena insats och underläge med 7–4 kontra en fantastisk avslutning och ledning med 8–7 minuten före slutet.

– Jag bestämmer mig nog ändå för att det är starkt att ta två poäng trots att vi kan så mycket bättre, sa GGIK-tränaren.

Annons

Det svängde värre i matchen där den organiserade innebandy som Godis vill spela lyste med sin frånvaro. det var mål i parti och minut och efter en snabb 3–1-ledning var det helt plötsligt underläge med 7–4 efter två perioder. Inte mycket stämde för gästerna.

Men det vände då hemmalagets Sebastian Sundin skickade in Adam Lundgren i ribbstolarna med ett matchstraff på fem minuter som följd. Då skickade Åsbergh in det bästa och vassaste han hade och fem man spelade nästan nonstop hela utvisningstiden. Det gav resultat.

– Där är ju Billy Nilsson fantastisk och gör två mål själv och spelar fram till det tredje, säger Åsbergh som kunde konstatera att det stod 7–7 och Godis var med igen.

Det blev till och med ett ledningsmål när Adam Lundgren skickade in åtta bara minuterna senare.

– Klart det känns surt då när dom fick ett frislag, tog ut målvakten och kvitterade med en dryg minut kvar.

Men Godis pumpade på och var bara ett stolpskott från Johan Andersson med tio sekunder kvar att spela från att ta alla tre poäng. Nu blev det två sedan Billy Nilsson avgjort i sudden på en straff.

– Vi har ju tagit poäng i alla tre matcher och med tanke på att vi saknar väldigt många spelare är det starkt och bra gjort mot ett Duvbo som jag tror kan störa alla lag i den här serien. Men vi kan absolut mycket bättre, avslutade Åsbergh.

Att Pelle Jansson är borta flera veckor efter en blindtarmsoperation är ett stort avbräck.

DUVBO–GGIK 8–9 efter sudden (4–3, 3–1, 1–4, 0–1)

Målen, GGIK: Billy Nilsson 3, Alexander Larsson, Erik Hasselberg, Jesper Lundgren, Johan Andersson, Oliver frykman, Adam Lundgren.

Skott: 30–41.

Publik: 282.

GGIK:s tre stjärnor

3: Billy Nilsson, f.

2: Erik Hasselberg, b.

1: Jonatan Hedström, f.

Mer läsning

Annons