Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i Storviks SK – kan tvingas dra sig ur divison 3

Storviks SK:s herrar gick upp i trean.

Nu kanske de måste dra sig ur eftersom den utlovade utbyggnaden av Parkhallen dröjer.

– Väldigt tråkigt om vi måste börja om i en lägre serie, säger lagledaren Anders Höglund.

Annons

Storviks SK har både laddat och värvat för att kunna slåss i toppen av division 3-innebandyn, men risken är stor att allt är förgäves.

Att de tackade ja till division 3-platsen, trots att hemmaarenan är för liten för spel på den nivån, berodde på ett beslut i kommunen att bygga ut Parkhallen. Så har dock inte skett, och med en och en halv månad kvar till seriepremiär är oron stor i klubben.

– Det är ovisst. Vi vet ingenting och det händer ingenting, säger lagkaptenen Micke Lindén.

Att få dispens från Dalarnas innebandyförbund, som administrerar serien, är inget de vågar hoppas på. Storviks IF:s damer var i samma situation för något år sedan när de gått upp i tvåan – de nekades dispens och lade därför ner sitt lag.

Bo Eriksson, kultur- och fritidschef i Sandviken, säger att han inte vet varför utbyggnaden dröjer.

– Vi är bara beställare. Det är tekniska kontoret som ansvarar för att bygga om Parkhallen och vi var överens om att det skulle ske under sommaren. Vi är besvikna på att det inte blev så, säger Eriksson.

Enligt Jan Svedvall, projektledare på Sandvikenhus, handlar det helt enkelt om att det inte finns någon som vill ta jobbet.

– Byggmarknaden har varit het och entreprenörerna tycker att det här är ett krångligt jobb. Vi hade det ute på anbud före semestern och fick inte in ett enda. Nu har vi lagt ut det igen till den 23:e augusti, men just nu finns inga anbud, säger Svedvall, själv före detta innebandyspelare i både Storviks IF och Storviks SK.

Hans uppfattning är att en utbyggnad till höstsäsongen troligen är utesluten.

– Sedan får vi se. Men just nu finns inget att ta ställning till, det är många frågetecken.

För Storviks SK finns egentligen bara ett alternativ om det varken blir någon utbyggnad eller en dispens – att börja om i en lägre serie.

Att spela i Hofors eller i Sandviken finns det inte ekonomi till, menar lagledaren Anders Höglund.

– Då förlorar vi både publik, fikaintäkter och åker på dyrare hyra, säger han.

– Väldigt tråkigt om vi måste börja om, nu när vi har ett så bra lag. Då tror jag att vi får svårt att behålla de här spelarna.

Per Månsson är ordförande i tävlingskommittén för Dalarnas innebandyförbund. Sporten ringde honom för att fråga om möjligheterna att få dispens är större när det nu faktiskt ändå finns ett beslut om att bygga om hallen.

– Vad jag hört ska det komma besked från Sandvikens kommun nästa vecka eller något liknande. Vi har sagt att vi ska avvakta tills dess, säger Månsson.

Mer läsning

Annons