Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten på säker mark

Runsten gick upp på säker mark i tabellen efter segern.
Laget slog Falun med 5–1.

Annons

Runsten var innan matchen pressat att vinna för att inte riskera att ligga på nedflyttningsplats till juluppehållet. Vid vinst skulle de ta sig förbi sina motståndare från Dalarna med en poäng. Matchen var väldigt välspelad med hög intensitet och högt tempo från början till slut.

Det var Falun som tog tag i taktpinnen. Efter stort spelövertag hade de en 1–0-ledning efter första perioden.

Runsten kom sedan ut till den andra med helt ny energi. Väldigt bra försvarsspel varierades med bra anfallsspel och man kunde gå ifrån till en 3–1-ledning inför den tredje perioden efter två mål av lagkaptenen Joakim Rollén.

– Vi får en dålig start på matchen och de tar ledningen men i andra perioden spelar vi riktigt bra och kontrollerar sedan matchen till slutet, säger Runstentränaren Björn Zättlin.

I den tredje perioden tryckte Falun på för att försöka få till en reducering men Gävlelaget kunde istället kontra in två mål och slutställa slutresultatet till 5–1 efter att Falun missat en straff i slutminuten. Runsten ligger efter segern betydligt säkrare till i tabellen på en sjundeplats, som dock kan bli en åttondeplats beroende på utgången i söndagsmatcherna, när serien nu tar uppehåll under jul och nyår.

– Det var såklart en mycket skön och viktig seger för oss. Nu ska vi träna på bra under uppehållet och siktar sedan på att klättra ytterligare några placeringar till våren, avslutar Zättlin.

RUNSTEN–FALUN UNGDOM 5–1 (0–1, 3–0, 2–0)

Målen, Runsten: Joakim Rollén 2, Joakim Sandblom 2, Christian Byman.

Falun: David Göras.

Skott: 18–25.

Domare: Jörgen Andersson och Daniel Dufvenberg.

Bäst i Runsten: Laginsats.

Mer läsning

Annons