Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

­Runsten står och faller med GGIK-damerna

IBK Runsten placerades i den norra division 1-serien.

En kraftig ekonomisk smäll – om inte Gävle GIK:s damer bestämmer sig för att fortsätta.

– Vi hade tänkt samåka till flera bortamatcher, men nu känns det osäkert, säger Mathias Bondeson, spelande kassör i Runsten.

Annons

Trots protester blev det Runsten som drog nitlotten när Svenska Innebandyförbundet spikade seriesammansättningen för några veckor sedan.

I stället för att spela vidare i division 1 södra Norrland blir det nu resor till bland annat Kiruna, Piteå, Luleå och Skellefteå.

– Det är klart att det är tungt, även om vi var förberedda på att det kunde bli så, säger Mathias Bondeson.

– Vi hamnade i den serien för sju, åtta år sedan också, men då ville vi inte spela där utan gick ner ett steg i divisionerna. Man borde kunna göra något åt det här, i stället för att ha en serie som täcker halva landet.

Nu har föreningen ändå bestämt sig för att ta tjuren vid hornen. Den positiva aspekten är att det blir stimulerande att möta lite nya motståndare, det negativa är tidsåtgången och kostnaderna för att åka på bortamatcherna.

Ett resebidrag från förbundet på omkring 40 000 kronor är välkommen hjälp på vägen, dessutom hade Runsten gjort upp med GGIK-damerna om att samåka till sex matcher.

– Då skulle det faktiskt inte bli dyrare med den här serien än den södra.

Bondeson följer därför med stort intresse skriverierna om Gävle GIK och dess damlag, där det senaste beskedet är att damerna får fortsätta – men kanske inte vill.

Så här sade GGIK-damernas tränare Mikael Hagström i måndagens tidning:

– Vi har tagits tillbaka, på nåder, men vad händer under säsongen, och nästa år? Vi vill definitivt ha mer kött på benen innan vi bestämmer hur vi ska gå vidare.

Bondeson:

– Jag hoppas verkligen att de fortsätter. Det skulle vara bra för oss, men även för innebandyn i Gästrikland.

Om GGIK-damerna, trots klubbstyrelsens helomvändning, väljer att inte utnyttja sin division 1-plats måste Runsten försöka hitta något annat lag att samåka med.

Sporten sökte i går GGIK-damernas tränare Mikael Hagström utan att lyckas nå honom.

Mer läsning

Annons