Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista chansen, Godis

Gävle GIK:s innebandytalanger kan ta klivet upp till högsta serien. Om de börjar vinna lite vill säga. I kväll möter Godisdamer ledarna av kvalserien, Warberg.

Annons

Med fyra omgångar kvar är det inte alls avgjort. Gävle GIK damer har fortfarande chansen att gå upp.

– Vi har pratat minimalt om motståndarlaget den här omgången jämfört med tidigare. Föregående matcher har vi gått in med för mycket respekt och kommit igång för sent in i matchen, säger tränaren Mikael Hagström.

GGIK-damerna har fått fundera på vad de varit bra på, och de har egentligen aldrig varit chanslösa. Första perioden är viktigt och där har tyvärr GGIK tappat i de tidigare matcherna.

– I kväll ska vi köra från start och spela byte för byte. De här lagen är bättre än de vi mött i serien, men vi är bättre än vi visat. Vi har lagt mycket fokus på anfallen, förklarar Hagström

Elin Björkman, en spelare med bra fart och rätt inställning har missat de två första matcherna i kvalserien på grund av sjukdom. Nu är hon tillbaka i matchkläderna.

– Jag är jättetaggad, kanske lite mer taggad med tanke på att det är min första match i den här kvalserien, säger Björkman

Tillsammans kan man flytta berg, i kväll ska GGIK:s damer flytta Warberg. GGIK var nykomlingar i division 1 när säsongen började och ser kanske ett elitseriekval som en bonus, men de vill ta till vara på den bonusen.

– Vi kommer vinna i dag för att vi har en bra inställning. Vi går in till hundra procent och kommer inte visa någon respekt för Warberg.

– Vi har en jättebra lagsammanhållning och kör stenhårt på laget före jaget.

Vid seger finns fortfarande chansen att bi nykomlingar även nästa år, men i Elitserien.

Mer läsning

Annons