Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen går till Falun

Innebandy-Gästrikland riskerar att dräneras på sina storstjärnor.
Gävle GIK:s poängkung Billy Nilsson är klar för spel i superligan – och Albas målkung kan gå samma väg.

Annons

Det blev bara en säsong i allsvenskan och GGIK för hemvändande Billy Nilsson.

En säsong som slutade i besvikelse för det hårt satsande laget, men som för Nilssons egen del blev lyckosam. Han gjorde flest poäng av samtliga spelare i allsvenskan, inräknat även den södra, med 38 mål och 24 assist på 22 matcher.

Intresset från superligaklubbarna var givetvis stort och nu har Billy Nilsson skrivit på ett tvåårskontrakt med IBF Falun, som blev trea i grundserien och som inleder sin semifinalserie mot Storvreta i dag.

– Det känns roligt. Då får man spela lite roligare matcher än i år och även jämfört med året innan i Sirius, säger Nilsson.

Han lämnade Sirius mycket på grund av hemlängtan till Gävle.

• Hur blir det med det nu då?

– Jag har blivit äldre och har en lite annan situation. Nu längtade jag efter superligan i stället. Det är för tråkigt att spela i allsvenskan, säger Billy Nilsson, som tror att GGIK måste tänka om för att kunna ta steget upp.

– Det går inte att satsa på att vinna varje år, då blir det för många unga talanger som inte får chansen.

Även Andreas Dahlqvist i Alba är ett hett eftertraktat byte för superligaklubbarna. 22-åringen gjorde 42 mål – flest av alla i de två allsvenska serierna – och totalt 54 poäng på 21 matcher.

I sista matchen, mot seriesegrarna Granlo, gjorde han sju poäng – och Sundsvallslaget, som alltså blir nykomlingar i SSL nästa säsong, är en av intressenterna.

– Ja, jag har pratat med dem, men det har inte blivit något konkret av det, säger Dahlqvist.

Ytterligare två, tre superligaklubbar är aktuella, men Dahlqvist vet inte hur han ska göra. Alba åkte ur och han vill gärna stanna kvar och hjälpa laget upp i allsvenskan igen. Dessutom har han fast jobb som fastighetsskötare på Sandvik och är inte säker på att tjejen vill flytta med.

– Det måste lösa sig med det sociala för att det ska bli aktuellt. Men det är klart, att spela i superligan har alltid varit en dröm.

Mer läsning

Annons