Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för GGIK i sudden

En viktig match kring strecket.
Tyvärr, för Gävle GIK:s del, var det Duvbo som vann i sudden death, 7–6.

Annons

Lagen låg på samma poäng inför mötet och med en vinst kunde man dra ifrån.

– Det var en match med väldigt mycket ställningskrig där inget av lagen ville bjuda till speciellt mycket och båda lagen utnyttjade varandras misstag, summerade tränare Johan Haglund matchen.

Den analysen kan man hålla med om. Det var en match där GGIK hade ledningen och oavgjort hela matchen igenom utan att låta bortalaget leda matchen resultatmässigt, fram till minut två i sudden death när Duvbo kunde slå in vinstbollen till slutresultatet 7–6.

– Det är jäkligt synd att vi inte får till det i tredje perioden men jag tycker inte att de är mer värda att vinna än vi. Taktiskt sätt gör vi en bra match, men vi förlorar lite närkamper omkring målet och förlorar andra- och tredjebollarna, det är det som fäller avgörandet idag. Det är tungt för jag tyckte vi hade ett bra go i laget, sa Johan Haglund.

Just i den tredje perioden hade hemmalaget en ledning på 6–4 som man tappade till 6–6, där sitter avgörandet. Men GGIK ser framåt mot de viktiga matcher som återstår.

– Det är bara att knyta nävarna och komma igen. Det är viktigt att plocka poäng i alla de matcher som är kvar, avslutar Haglund.

$1

GGIK–DUVBO 6–7 (1–1, 4–3, 1–2 , 0–1)

$1

Målen, GGIK: Adam Lundgren 2, Joel Högberg 2, Viktor Jansson, Johan Andersson.

$1

Duvbo IK: Johan Lundqvist 3, Robert Karlsson 3, Anton Spångberg.

$1

Skott: 19–21 (8–6, 6–6, 5–9)

$1

Utvisningar: inga.

$1

Publik: 243

$1

GGIK:s tre stjärnor

$1

3: Adam Lundgren

$1

2: Johan Andersson

$1

1: Jesper Lundgren

Mer läsning

Annons