Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandystjärnan från Sandviken gör ett sista försök till comeback: "Funkar det inte lägger jag ned"

Alexander Rudd lider sviterna av sina hjärnskakningar.
Nu ska innebandystjärnan göra ett sista försök till comeback.
– Funkar det inte nu lägger jag ned, säger han till UNT.

Annons

Läs också: Alexander Rudd om hjärnskakningarna och den kroniska huvudvärken: "Vissa dagar mår jag piss"

Alexander Rudd gör ett sista försök med innebandyn.

Alexander Rudd lider av konstant huvudvärk och har bara legat hemma under hösten. Ett av Sveriges största innebandynamn har inte kommit till spel alls för sitt Storvreta i Superligan.

– Det är inte optimalt men jag blir lite så. När det blir jobbigt så sluter jag mig. Jag har mått fruktansvärt dåligt. Du vaknar varje dag och har kronisk huvudvärk och så har du ovissheten när du går och lägger dig: ”orkar jag ta mig upp ur sängen i morgon, säger han till UNT.

Hjärnskakningen fick han för ett år sedan, men det har inte blivit bättre. Stundtals drabbas han av migrän och då påverkar det även synen.

En ny migränmedicin har gjrot att han kunnat börja träna lättare och får han själv bestämma kommer comebacken mot Växjö nästa söndag.

– Det som får mig att må som sämst är att jag bara ligger hemma. Jag träffar inga människor och blir socialt inkompetent till slut. Det blir som en ond spiral.

– Det kan vara bra om en vecka, tio år eller att det aldrig blir bra. Bara att ha kommit igång med träningen igen har givit positiva effekter. På kropp och knopp. Alltså både fysiskt och psykiskt.

Mer läsning

Annons