Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt bakåt – då rycker GGIK i tabelltoppen

Godisdamerna ryckte i tabellen efter gårdagens hemmamatch på Träffen mot RIG Umeå.

Slutresultatet skrevs till 4–2.

– Jag är framför allt nöjd med vårt försvarsspel i dag, säger GGIK-tränaren Mikael Hagström efter matchen.

Annons

Efter ett långt uppehåll över jul och nyår startade damernas division 1 om under gårdagen. GGIK kom till matchen som serieledare och med en lång förlustfri svit i bagaget. Motståndarna, Riksinnebandygymnasiet från Umeå, låg inför matchen på en tredjeplats, fyra poäng efter GGIK.

Det var gästerna som tog kommandot direkt och hade mycket boll i den första perioden. Dock spelade Gävle väldigt bra försvarsspel och Umeå hade svårt att få fram några målchanser. När motståndarnas press var som störst kunde i stället hemmalaget kontra in 1–0-målet i mitten av perioden och utökade även till 2–0 innan paus.

– Vi vet om att de vill ha mycket boll och därför spelade vi medvetet med ett lågt försvarsspel i dag, säger Mikael Hagström.

I andra perioden ökade hemmalaget på ledningen till 3–0 efter endast någon minut och höll sedan det perioden ut. I sista perioden tryckte bortalaget på än mer för att försöka ta ikapp underläget och på endast en minut i mitten av perioden gjorde de både 3–1 och 3–2. Men närmre än så kom de inte eftersom Evelina Rösnäs satte sitt andra för dagen bara några minuter senare och fastställde slutresultatet till 4–2.

– Vi spelar kanske lite för mycket på resultatet i slutet av matchen vilket leder till att de kan göra mål, men det gick ju vägen till slut ändå, säger Hagström.

I och med segern drar GGIK nu ifrån i toppen av tabellen och fortsätter laget så här tyder allting på att de får chansen att kvala till Elitserien, något som Godistränaren inte tänker särskilt mycket på:

– Vi tar en match i taget hela tiden så får vi se hur långt det leder, men visst ser det bra ut, man får inte glömma bort att vi är nykomlingar.

GGIK–RIG UMEÅ 4–2 (2–0,1–0,1–2)

Målen, GGIK: Evelina Rösnäs 2, Elin Björkman, Josefin Rutqvist-Ohlsson.Umeå: Matilda Sjödin, Moa Nilsson.

Domare: Jörgen Olsson och Anders Holm.

Skott: 22–32

GGIK:s tre stjärnor

3: Evelina Rösnäs, f

2: Elin Björkman, f

1: Agnes Eriksson, b

Mer läsning

Annons