Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots taktiksnack – Emil sänkte GGIK

Han man gjort 49 poäng på 14 matcher är det något motståndarna snackar om innan match.

Det hade GGIK gjort om Umeå Citys 20-åring Emil Johansson.

Ändå gjorde han tre mål och en assist när det förra SSL-laget vann med 9–5 på Träffen.

Annons

– Men det är bara jäkligt inspirerande att möta såna killar. Som målvakt går det ändå inte att tänka så mycket annat än att försöka fokusera på att det går fort när dom kommer till skott, sa Godismålvakten Gustav Hedlund.

Umeåcentern är både liten till längd och vikt men har en teknik och snabbhet som gör det svår eller helt omöjligt att hitta ett effektivt sätt att stoppa honom på. Godis lyckades ändå bra och han kunde "bara" göra fyra poäng. Då kanske vi också ska säga att hans sista mål kom när Hedlund hade plockats av banan och hemmalaget chansade med tom kasse.

– Dom andra han gjorde var svåra att ta. Men jag kan gräma mig för 5–4-målet när det bara var sekunder kvar av andra perioden, sa Hedlund.

Där visade Johansson sin storhet då Godis egentligen hade kontroll på bollen och skulle bara vänta in pausvilan för att ta med sig 4–4 in i slutronden. Då gick det fort att ställa om och från att hemmalaget tappade bollen till att Umeås skyttekung lirkade in bollen på ett nästan omöjligt sätt tog det bara några sekunder.

– Klart det var ett tungt mål att få med sig in. Särskilt som jag tycker att vi annars hängde med Umeå väldigt bra och fick också göra några snygga mål, sa Hedlund.

Det kan vi hålla med om. Direkt i inledningen på andra perioden small det ordentligt och GGIK gick upp till 4–2-ledning. Tyvärr gav några individuella misstag Umeå chansen att snabbt komma tillbaka in i matchen igen. Sedan var gästerna det bättre laget i sista perioden och när ytterligare några mål trillade in fick laget ytterligare en trygghet i sitt spel.

– Det kanske inte är mot lag som Umeå City vi ska ta våra poäng. Dom är ett riktigt bra lag som då också har den där individuella skickligheten hos några spelare, sa Godistränaren Johan Haglund.

Som förstakedjan med Emil Johansson, Peter Reinholdt och Johan Nilsson. Totalt på 15 matcher han den trion gjort 110 poäng tillsamans där Johansson leder poängligan överlägset på 52 (28+24).

GGIK–UMEÅ CITY 5–9 (2–2, 2–3, 1–4)

Målen, GGIK: Philip Mellqvist 2, Jonatan Hedström, Jesper Lundgren, Alexander Larsson. Umeå City: Emil Johansson 3, Andreas Holmgren, Johan Lindgren, Johan Lindqvist Andersson, Peter Reinholdt, Johan Nilsson, Kristoffer Rådström.

Skott: 27–30 (8–7, 8–11, 11–12)

Utvisningar, GGIK: 3x2 min. Umeå: Ingen.

Publik: 201.

GGIK:s tre stjärnor:

3: Alexander Larsson, f.

2: Oliver Frykman, b.

1: Philip Mellqvist, f.

Mer läsning

Annons