Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till 20 med GGIK-damerna

Gävle GIK:s damer körde fullständigt över gästerna Hudik/Björkberg i går kväll. Tack vare segern med 20–3 är laget i princip klart för division 1, trots att returmatchen på söndag återstår.

Annons

– Vi ska spela ett snabbt spel med många passningar, lovade Gävle GIK:s tränare Micke Hagström inför matchen mot Hudik/Björkberg.

Just det fick publiken på Träffen se, men först efter att bortalaget tagit ledningen med ett mål tidigt i den första perioden. Direkt efter målet så började de farliga skotten från Gävlelagets klubbor komma. Inledningsvis gick de flesta stolpe ut men när perioden var över ledde hemmalaget komfortabelt med 3–1.

I period nummer två lossnade det rejält för GGIK. Perioden slutade 10–2 och Hudik/Björkberg gick in i omklädningsrummet helt avklädda.

Den tredje perioden blev inte lika målrik som den andra men alla målen som producerades var Gävlemål och slutresultatet skrevs till förkrossande 20–3. Katarina Perandes blev matchens främsta målskytt med sina sex mål. Sara Andersson blev näst mest produktiv med sina fem mål.

– Vi jobbar tillsammans som ett lag och det är därför vi är så överlägsna, berättar en glad Sara Andersson efter matchen.

Hon fortsätter:

– Det är ett grymt skönt resultat och så länge vi spelar vårt spel i returen så är vi oslagbara.

Så länge det totala resultatet lagen emellan inte går till Hudik/Björkbergs fördel så har GGIK spelat upp sig till division 1.

– Vi hör hemma i ettan, vi är för bra för denna division, avslutar Sara Andersson.

Mer läsning

Annons