Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo chanslöst – släppte in tio i sista

Kvalplacerade Valbo AIF tog emot serietvåan Storvreta IBK – och fick storstryk.

Annons

Storvreta öppnade med ett snabbt ledningsmål och efter första perioden stod det 3–0 till gästerna. Valbo ställde upp med ett 2-1-2-system och många bollar lades in i slottet i hopp om att centern skulle få målchanser.

Det ville sig inte riktigt och Storvreta fick många kontringslägen. Valbos målvakt fick jobba stenhårt och gjorde många fina räddningar. I andra perioden kom Valbo in med nya krafter. Tredjekedjan som vilat fick komma in och det blev högre tempo och mer intensitet. Valbo stod emot gästerna länge men när 0–4 kom efter 12.02 ramlade det iväg. Vid 0–7 bytte Valbo målvakt.

I tredje perioden gjorde Valbo om i kedjorna och bytte spelsystem till 2-2-1. Trots det fortsatte Storvreta att ånga på och målen ramlade in.

I slutet försökte Valbo trycka på för att spräcka nollan men det ville sig inte och Storvreta hann göra 0–18 innan slutsignalen.

Trots siffrorna så kämpade Valbo hela matchen och med ett så ungt lag med många juniorer så gjorde de ändå en bra match. Nästa match blir efter juluppehållet då Valbo möter Alunda IBF borta.

VALBO AIF–STORVRETA IBK 0–18 (0–3, 0–5, 0–10)

Bäst i Valbo: Olivia Öholm, Madeleine Rooslien

EMMY FORSBERG

Mer läsning

Annons