Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga poäng på spel i derbyt

På varsin sida av det förhatliga nedflyttningsstrecket med fem omgångar kvar att spela och det skiljer bara en poäng mellan lagen.
I vanliga fall brukar derbymatcherna mellan Alba och Gävle GIK vara heta.
I morgon gäller det mer än vanligt när lagen möts på Jernvallen.

Annons

– Klart att det är så. Det drar ihop sig, alla poäng är viktiga och speciellt mot de lag som vi kämpar mot i samma tabellskikt. Sedan får vi också väga in att det är ett derby mot Godis med allt vad det innebär, säger Albas tränare Jarno Harjula.

Alba har fördelen av hemmaplan medan Godis har presterat bättre på bortaplan under en säsong som de själva anser som tämligen misslyckad. På förhand ser det här ut som en match som kan sluta precis hur som helst.

Båda lagen har dessutom tveksam form.

– Men det känns i alla fall som vi är på väg att hitta glädje igen. Vi har en ung grupp som fortfarande är under utbildning och det har svajat lite ibland. Nu har vi haft en bra träningsvecka efter resan till Umeå och förlusten mot Thorengruppen, säger Harjula.

Det som oroar aningen är att Alba inte har klarat sig från sjukdomar i dessa förkylningstider. Att det är nyckelspelare som veteranen Henrik ”Kotten” Söderkvist, skyttekungen Andreas Dahlqvist och backklippan Mikael Eriksson som legat nedbäddade gör inte saken bättre.

– Vi får se vilka som spelar. Totalt har vi haft fem killar borta under veckan. Men annars har vi unga och hungriga spelare som kan fylla platserna, säger Harjula.

Från Godishåll finns det inga såna problem.

– Nej, här är alla friska och hela. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka och förutsättningarna inför matchen är bästa tänkbara. Vi är jäkligt laddade, säger tränaren Andreas Petersén.

När lagen möttes i Gävle i höstas slutade det hela 6–6.

– Allt kan ju hända i ett derby. Det brukar svänga rejält och det går att ha en ledning på fyra mål för att sedan tappa. Förutom ett derby är det ju otroligt viktiga poäng på spel. Vi vill inte alls ligga där vi ligger och åker till Sandviken för att vinna matchen, avslutar Godistränaren.

Mer läsning

Annons