Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt avgörande möte för Gävle GIK

I dag kan Gävle GIK koppla ett rejält grepp om den enda platsen till superligan.
Men motståndet är tuffast tänkbara – Sirius på bortaplan.
– Grymt viktig match, säger GGIK-tränaren Marcus Hansson.

Annons

Förra helgen bortabesegrade Gävle GIK serietvåan – numera trean – Årsta med 4–2. En viktig seger förstås, men det känns ändå som om matchen i eftermiddag är den som kan avgöra hela kampen om seriesegern i division 1 norra.

Marcus Hansson håller med:

– Ja, det är vi som leder serien och vi har hela tiden sett Sirius som vår huvudkonkurrent. Det är en grymt viktig match, det är det här vi har tränat för under hela säsongen och försäsongen, säger han.

GGIK har på tolv matcher bara tappat tre poäng, samtliga mot just Sirius vilket skedde redan i den andra omgången. Då blev det hela 8–3 till Uppsalalaget, trots att matchen spelades i Gävle. Så trots att GGIK därefter har radat upp tio raka segrar får Sirius bära ett visst favoritskap i dag.

Marcus Hansson har dock en bra förklaring till varför det blev så mycket stryk i hemmamötet. Efter segern mot superligalaget Falun på försäsongen blev självförtroendet lite väl uppblåst i inledningen av seriespelet.

– Vi seglade iväg lite och trodde att segrarna skulle komma av sig själv. Efter Siriusmatchen fick vi en tankeställare och nu är det bara stenhårt defensivt jobb som gäller, säger Hansson.

– Dessutom var det jämnt i två perioder. De ledde med 2–0 inför sista och då chansade vi för att komma ikapp.

Om GGIK-spelarna jublar för seger vid sjutiden i kväll ligger vägen öppen mot den efterlängtade platsen i superligan. Först i sista omgången väntar returmötet med Årsta, den här gången på hemmaplan.

– Fast till skillnad mot tidigare säsonger tar vi en match i taget nuförtiden. Vi har ju dessutom tagit en hel del turpoäng hittills, säger Hansson och nämner bland annat mötet med Ersboda då det blev 9–7 efter två mål i slutskedet.

Trots några skavanker sedan förra helgen har GGIK-tränaren alla spelare att tillgå. Det innebär att seriens skyttekung Pelle Jansson – 31 mål hittills – kommer att svara för nya fullträffar i eftermiddag.

– Han såg het ut på sista träningen. Vi siktar på att göra fem kassar, gör vi det så vinner vi, säger Hansson.

Mer läsning

Annons