Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inner Wheel-rosen skänktes till Wij Trädgårdar

Sandviken Inner Wheel-klubb har skänkt exemplar av rossorten ”Inner Wheel Forever” till Wij Trädgårdar i Ockelbo. Rosen har blivit en symbol för Inner Wheel, ett av världens största kvinnliga nätverk som har cirka 100 000 medlemmar i ett 100-tal länder.

”Inner Wheel Forever” är en specialframtagen ros som döptes av Prinsessan Benedikte av Danmark under organisationens världskongress (Convention) i Köpenhamn 2015.

Inner Wheels ledord är Vänskap, Hjälpsamhet och Internationell förståelse. Alla kvinnor som delar dessa värderingar är välkomna som medlemmar. Sandviken-klubben har ett 50-tal medlemmar som träffas en gång i månaden för ett intressant föredrag, studiebesök eller något mera lättsamt program.

I samband med mottagandet och planteringen av Inner Wheel-rosorna gav trädgårdsmästarna Caroline West och Ylva Huizing från Wij Trädgårdar en pedagogisk och mycket uppskattad information om plantering och skötsel av rosor.

Rosträdgården i Wij Trädgårdar, som invigdes 2003, har i dag över 200 olika rossorter, de flesta busk-, park- och rabattrosor. Wij Trädgårdar öppnar för allmänheten den 2 juni.

Kerstin Jonson