Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inomhuskafé nytt mål

GÄVLE
Tekniska kontoret backar på planerna att bygga en restaurang i Boulognerskogen. Det blir för dyrt. I stället vill man bygga ut kaféet med en mindre inomhusservering närmare Gavleån.

Annons
Ägarna till Brända Bocken har drivit kaféet i sommar. Efter lång väntan fick de klartecken runt midsommartid. De är nöjda med sommarens försök och kan tänka sig att driva kaféet även 2004.
- Vi tycker det var väldigt trevligt där uppe och vi fick mycket uppskattning av våra gäster. Tyvärr hann i stort sett halva sommaren hann gå innan vi kom igång. Det är på försommaren som folk är mest intresserade av uteserveringar. Det säger Brända Bockens restaurangchef Daniel Carlsson.

Utvärdering
När kaféet väl öppnat fick arrendatorerna snabbt utskänkningstillstånd.
- Vi har inte sålt så mycket men gäster som tagit ett glas vin eller öl har uppskattat det mycket.
De fyra delägarna i Brända Bocken har utvärderat kafésommaren vid ett möte med folk från tekniska kontoret.
- Vi berättade då att vi inte tror på en fullvärdig året runt-restaurang i Boulognern. Vi har sett att folk försvinner så fort vädret blir litet sämre, säger Carlsson.
Han och hans kompanjoner tycker att det är bättre att kommunen satsar på restauranger i omgivningarna än att bygga nytt för skattepengar. De ser restaurangen i Konserthuset som ett fullvärdigt alternativ med perfekt läge därtill.

Mindre utbyggnad
Brända Bockens ägare har en vision om en mindre utbyggnad av kaféet närmare Gavleåns strand med inneservering för ett 20-tal gäster. Dessutom skulle de gärna se att det byggs tak över en mindre del av uteserveringen.
Köket i den byggnad som finns idag bör byggas om för att bli mer funktionellt. Köksutrustningen är mycket sliten. Dessutom behövs tilläggsisolering.
Tekniska kontoret vill se Brända Bocken som arrendator även nästa sommar.
- Vi vill gärna fortsätta men först måste vi veta de ekonomiska förutsättningarna. Än har vi inte sett några papper, säger Carlsson.
Dessutom vill kontoret gå vidare med arrendatorernas förslag och starta projektering av en inomhusservering nära vattnet. Tekniska nämnden behandlar förslaget vid sitt möte nästa vecka.
OLLE HILDINGSON
026-15 96 38
olle.hildingson_gd.se