Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: 20 miljoner för cykelinfrastruktur är inte mycket pengar

Svar till Jan Carlsson: Andelen transporter i Gävle som sker med cykel har ökat rejält de senaste 20 åren, trots Gävle kommuns och bil-lobbyns försök att stoppa utvecklingen.

Om Jan Carlsson inte ser cyklister på cykelbanorna så beror det antingen på att trafiken där flyter på så bra att det inte blir några köer som för bilister när de ska någonstans. Eller så beror det på att cykelbanorna är ganska usla i allmänhet.

Vid en inventering i Stockholm så konstaterade man att 99 procent av alla cykelbanor där inte ens uppnådde ens grundläggande standard. I en annan undersökning av Motormännens Riksförbund så konstaterade de att 99 procent av bilvägnätet däremot fick godkänt vid mätningen. Så dra ner lite på gnället kanske?

Och 20 miljoner för cykelinfrastruktur är inte mycket pengar. Cyklister betalar också kommunalskatt, alltså den skatt som används för att bekosta vägar och underhåll i kommunen.

Slutligen så kan man konstatera att skälet till att man måste ställa upp en TMA-bil för att en person ska kunna klippa gräset beror på att bilisterna kör som blådårar.

Cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare