Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: 50 år och ännu ingen cykelbana på Sörby Urfjäll

Detta är det tredje inlägget från mig om trafiken på Sörby Urfjäll. Jag cyklar och går ofta till ett visst företag längs gatan, gatan som är uppskattningsvis 19 meter bred, byggd i en stor oval med två filer. Där är väldigt mycket buss- och långtradartrafik till Busservice, linjetrafik och till Schenker, återvinningen och alla andra företag i området.

Vad vi som dagligen färdas på gatan, gående eller cyklande, undrar över är varför det inte under dessa 50 år som området funnits byggts en cykelväg runt området. Gatan är mycket bred så det behövs enbart att att kommunen sätter upp betongsuggor som avgränsar fyra meter av vägbanan som cykelväg antingen i inner- eller ytterkurva!

Under höst och vinter är det extremt mörkt inom området trots den belysning som finns, det, är de gul-orange lamporna som var så poppis men som ger extremt dåligt ljus! De bör bytas ut mot LED-belysning.

Urfjällscyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare