Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Åk ut och kontrollera mopedbilarna oftare – och bötfäll vid trafikförseelser

Annons

"Full flicka i mopedbil stoppades" - rubrik i GD 14/5. Flickans "blåsning" visade 1,9 promille alkoholhalt i blodet och hon överlämnades till vårdnadshavare. Kanske är födelsedag och bil i födelsedagspresent en förmildrande omständighet...

Vårdnadshavaren (eller om det nu är flera) i detta fall har visat sig vara en fullständigt inkompetent person och flickan får ett oberättigat stort förtroende av polisen. Det verkar inte ens vara så att ärendet överlämnas till de sociala myndigheterna, vilket borde vara självklart.

Mopedbilarna framförs troligen oftast av barn i ordets verkliga betydelse, det vill säga omogna personer.

Tips till polisen: Kontrollera mopedbilarna ofta och regelbundet, visa att ni finns genom att ingripa då det normalt inte är tillåtet med tre-fyra personer i en mopedbil. I de flesta sådana bilar är gränsen max två personer. Ingrip mot de ständiga trafiköverträdelserna.

Börja gärna i västra delen av stan, där finns en "mopedbilsstyrka" på säkert minst ett 40-tal fordon som körs omkring under buller och bång, bötfäll förarna vid trafikförseelser/brott. Men gör era kontroller när bilarna finns i området, det vill säga då och då under skoltid cirka 08-17.

Flertalet förare och passagerare verkar dock ha flexibel skoltid och leva under mottot "Kom när du vill, gör vad du känner för och gå när du vill".

Vad säger polis och andra berörda myndigheter? Vad säger skolans rektorer?

Trött på slappheten i samhället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons