Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: All vårdpersonal behövs, så varför får inte timanställda jobba?

Annons

Öppet brev till sjukvårdsbemanningen: Jag som så många andra läser att alla med sjukvårdutbildning, även pensionärer, behövs i dessa tider. Jag har en dotter som är timanställd, som inte fått jobb de senaste veckorna. Enligt henne så är det ett flertal i samma situation. Beror det på att de timanställda som jobbat så länge att de fått löneförhöjning, blir "för dyra"?

Det borde ju vara så att de erfarna skulle få fler timmar/dagar än nyanställda. Hur ska sjukvården få tillräckligt med personal om de timanställda inte kan leva på sina löner? Många får inte fler pass än att det blir cirka 80 procent av en fast lön.

Det är också fel att inte avdelningarna själva får bestämma vilka medarbetare som de vill jobba med, alltså de som kan sköta jobbet på bästa sätt.

Undrande

Svar direkt: Våra timvikarier är en otrolig viktig del av vår verksamhet och vi gör vårt bästa för att matchningen mellan  

verksamhetens behov och timvikarierna kompetens ska blir så bra som möjligt. Ibland faller matchningen på kompetens för specifik verksamhet men ofta handlar det om vikariens tillgänglighet när behovet uppstår. Självklart har vi behov av våra timvikarier, både nu och i framtiden.

Ulrika Boström Gatti

HR-direktör Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare