Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla dessa ungdomar som tror att de är odödliga...

Alla dessa ungdomar (20-30 år) som tror att de är odödliga. Även om de själva inte drabbas så hårt trots att de blivit smittade, beter de sig som att de inte behöver bry sig. De har plötsligt fått en anledning till att inte behöva besöka sin farmor, farfar, mormor eller morfar på äldreboendet.

Kanon tänker de, jag kan leva mitt vanliga liv och behöver inte ta hänsyn till det här konstiga man hör om överallt – corona. I stället kan man gå på bolaget och köpa ölen Corona – festligt.

Vi läser nu om att det oftast är det yngre folket sitter på uteserveringarna i Stockholm och lever som om allt var som vanligt. I dag läste jag att på västkusten översvämmar svenska turister ön Orust för att njuta lite i solen på restaurangerna med tätt mellan bord och stolar.

Om kanske en vecka eller så när värmen även kommit till Gävle (och Sandviken) kommer samma sak hända även här. Jag förstår att längtan efter att sitta på en uteservering efter en vinter kan vara stor men nu får ni faktiskt ta och skärpa er. Det kan vara du som ser till att det tar en ända med förskräckelse.

Vi har under en viss tid sett hur livsmedelsaffärerna klistrat dekaler i golvet vid kassorna "Håll avstånd, tack". Många tycks inte bry sig.

Häromdagen när jag stod i en kassakö var det två tjejer i 20-årsåldern som nästan klättrade på min rygg. Jag vände mig om och sa ”Vill ni verkligen bli smittade” och då kastade de sig bakåt två meter. Jag har inga symtom, men kan ändå var smittad.

Rogero

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare