Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla elever ska ha förutsättningar att nå kunskapsmålen

Replik till "Kämpande förälder": Anledningen till att jag svarade övergripande på frågan angående en specifik digital tjänst är för att utredningar av elever görs ute på respektive skola.

Våra kommunala skolor har olika former av digitala stöd som är speciellt framtagna för elever med bland annat dyslexi. Om det stödet behöver ses över eller uppdateras så är det behov som framkommer vid de utredningar som görs för respektive elev ute på skolorna.

En utredning som görs tillsammans med lärare som arbetar nära eleven, med specialpedagoger och ibland även med andra medarbetare inom vår elevhälsa. Om de som är specialister inom detta område säger att vi har ett verktyg för att stötta dyslexi finns det inte någon anledning för mig att misstro det.

Våra kommunala skolor har inte något annat uppdrag än att ge alla elever de bästa förutsättningarna för att nå sina kunskapsmål. Det gäller även elever med särskilda behov.

Eva Levin

Utbildning Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare