Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Alla erbjuds en varierad och näringsriktig lunch i skolorna

Annons

Svar till Muhialdin: Muhialdin uppmanar oss att fråga vad eleverna vill äta till lunch. Det gör vi. Önskemål och synpunkter kan till exempel framföras i skolornas mat- och elevråd. Utifrån förslagen försöker vi göra förändringar inom de ramar som vi har.

I uppdraget från kommunen ingår till exempel att laga och servera mat som överensstämmer med Livsmedelsverkets rekommendationer. Det är bra, för på så sätt säkerställs att alla erbjuds en varierad och näringsriktig lunch.

Vi är medvetna om att vissa inte är så förtjusta i fisk, men i skolorna i Gävle serveras alltid ett vegetariskt alternativ. Dessutom serveras grönsaker, bröd och smör.

Du berättar att du har långa måndagar med både språk- och fotbollsträning. Lunchen är inte tänkt att täcka upp för energibehovet sent in på eftermiddag och kväll. Jag förstår att du behöver fylla på med något ätbart för att orka. Detta är något vi tyvärr inte kan styra över då det är kommunen som bestämmer vilka måltider vi ska servera.

Jag blir glad av att läsa att du tänker på matsvinnet. Det verkar många göra på din skola. Ni är en av skolorna i Gävle som är allra bäst på att hålla ner matsvinnet.

För oss är det jätteviktigt att lärare och elever är engagerade så att man inte tar mer mat än man orkar äta. Även kockar och måltidspersonal jobbar medvetet för att minska på matsvinnet.

Ta gärna kontakt med kocken eller måltidspersonalen på din skola om du har fler frågor eller funderingar.

Peter Wigg

platschef Sodexo Drift Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons