Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla visste att en nedläggning var att vänta och nu är vi där - precis som när Läkerol lades ned

Så kom då den nyhet som vi alla har väntat på, Gefleortens Mejeri ska läggas ned. Arla köpte 2017 mejeriet enbart för att det skulle läggas ned. Man väntade ett par år för att få den värsta kritiken att svalna.

Men alla visste att en nedläggning var att vänta och nu är vi där precis som när Läkerolfabriken lades ned. Då som nu så var det för fabrikens bästa att man blev uppköpt av en stor aktör på marknaden som skulle göra alla nödvändiga investeringar.

Med facit i handen så ser vi hur det blev, pengarna som skulle investeras hamnade i fickorna på aktieägarna.

Gävle är i dag en stad utan stora aktörer. Politikerna drömmer om en hamn som ska konkurrera med Sveriges största hamnar (lycka till) men sedan tar det stopp. Vi har inget att visa upp.

Vart tog alla fabrikörer vägen? Alla de som en gång i tiden byggde upp denna stad till att bli ett namn på kartan. Vad hände med alla som kom efter dessa herrar? De som skulle föra deras arv vidare, fick de ens chansen att göra det? Gav kommunen all sin hjälp till dessa arvtagare?

Titta bara på vad som fanns en gång och vad som numera (inte) finns. Vi förlorar allt till andra länder och andra städer i Sverige. Varför?

Ska vi i Gävle nöja oss med att visa upp ett Gävle som är bra på cykelvägar, ett bilfritt centrum där alla butiker slår igen?. Ett Brynäs på dekis, ett fotbollslag som en gång i tiden spelade i allsvenskan men numera långt ned i seriesystemet. Gevalia som säkert står i tur att försvinna.

Lennart Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare