Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alldeles för många hundägare bör inte ha hund

Varför värderar vi inte alla liv likvärdigt? Varför är människor viktigare än djur och varför är hundar lite viktigare än t.ex. katter? Om man vill skaffa sig djur bör det vara självklart att behöva gå en kurs, som kostar och upptar tid för den eventuella nya ägaren. Ett djur ska man inte bara kunna få, eller köpa och sen behandla det i princip som man vill. Jag förstår inte och kommer aldrig att göra det heller.

Nu läste jag i GD 16/7, om vad som är viktigt att tänka på, till exempel om att ha djur i bilen i värmen.

Jag var en dag i Furuvik under en dag då det var 27 grader varmt. Det var väldigt många som hade hundar i solen i folkvimlet. Till och med hundvalpar. Människor köper en hund, för att vaddå? Alldeles för många hundägare bör inte ha hund. Så gott som alla jag har känt och känner med hund har stora kunskapsbrister i uppfostran, matvanor och ja, hundens behov helt enkelt.

Det vanligaste är nog att man för över det mänskliga beteendet på hunden på grund av bristen på kunskaper. Hunden får då också lida för bristen på människans tålamod och uthållighet. Det finns nog många bra och lämpliga hundägare, men obligatoriska skolor och kurser borde införas om de minsta djuren till de stora.

Det pratas så mycket om jämlikhet i detta land, men om man inte inkluderar alla levande varelser, finns det jämlikhet då?                   

Vad vore vi utan djuren?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare