Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Antalet handläggare och chefer är inget direkt mått på hur säkert Gävle är

Svar till "Fundersam och orolig Gävlebo": Antalet handläggare, inspektörer och chefer utgör inte ett direkt mått på hur säkert Gävle är. Vad vi inom Livsmiljö Gävle ska sträva efter att uppnå är effektivare arbetssätt och högre kvalitet på utfört arbete, detta för att kunna ge Gävleborna och företagen ännu bättre tjänster.

Vid den nu pågående omorganisationen så samordnar vi tillsyn och kontroll ytterligare genom att till exempel samlokalisera de tjänstepersoner som möter våra restauratörer och butiksägare. Vi utvecklar löpande verksamheten och där är till exempel ökad digitalisering med e-tjänster ett verktyg som effektiviserar handläggningen.

Vi gör ett bra jobb i dag, men vi ska arbeta med ständiga förbättringar för att fortsatt kunna hålla en god servicenivå i ett Gävle som växer. Under samhällsbyggnadsnämnden är organisationen i dag mycket platt med endast ett chefsled och där cheferna därmed har stora personalgrupper att leda. Vi ser ett behov av mindre personalgrupper och vi vill skapa förutsättningar för kompetensutveckling likväl som utveckling av verksamheten.

Inom sektor Livsmiljö Gävle har vi uppdrag gentemot två nämnder, kultur- och fritidsnämnden samt samhällsbyggnadsnämnden. Det är två organisationskulturer med en enorm kompetens som har samlats och där vi nu gemensamt strävar efter kvalitativa arbetssätt och former. Nämnderna beslutar om respektive verksamhets mål och budget samt verksamhetsplan och tillsynsplan som prioriterar i vårt uppdrag. Inom ramen för detta leder och fördelar cheferna arbetet i vardagen.

Eva Jackson

sektorchef Livsmiljö Gävle, Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare