Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det inte ett brott mot avtalet mellan Gavlegårdarna och Comhem?

Vad jag förstår så är alla Gavlegårdarnas lägenheter anslutna till Comhem genom avtal. Hur förhåller sig Gavlegårdarna till den uppkomna situationen? Är det avtalsbrott? Kan vi hyresgäster begära kompensation från Gavlegårdarna? Utövar ni någon press på Comhem för att lösa frågan? Ni kanske skulle byta leverantör helt enkelt.

Tacksam för svar, vi är många som är drabbade.

TV-tittare

Svar direkt: Ett taktiskt förhandlingsspel som vi inte kan påverka

Det stämmer att samtliga lägenheter hos Gavlegårdarna är anslutna till Comhem. Situationen är beklaglig och ligger dessvärre helt utanför Gavlegårdarnas kontroll.

Basutbudet gällande TV kan variera över tid och beror på de avtal Comhem sluter i sin tur. Gavlegårdarna för dialog med Comhem och de har släppt andra kanaler som kompensation, tills förhandlingarna har slutförts. Tyvärr är det inte så enkelt att de bara skulle kunna släppa på ytterligare kanaler på grund av. rättigheter och tekniska hinder.

Dessvärre skulle situationen mycket väl kunna uppstå även med en annan leverantör eftersom deras affärsmodeller är likartade. Vi kan i nuläget bara beklaga att parterna inte kommer överens och att det är Comhems kunder som blir lidande. Detta är ett taktiskt förhandlingsspel Gavlegårdarna inte kan påverka.

Mvh

Andreas Lingers

utvecklingschef AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare