Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det verkligen tillåtet att cykla på Kustleden?

Har under dessa coronatider följt folkhälsomyndighetens rekommendationer med färre sociala kontakter. Detta har inneburit att jag och min hustru i stället har vandrat på olika platser i vår län.

En av de absolut trevligaste vandringsstråken är Kustleden på Norrlandet. Där får man uppleva fantastiska utkiksplatser med grill och till och med möjligheten till bad vid vissa av dessa. Dessutom såg vi ett flertal mycket vackra hus.

Men allt detta med livet som insats. Är det verkligen tillåtet att fara fram som tävlingscyklister på denna led? Vi trodde i vår enfald att detta var en vandringsled.

Detta med tanke på alla häckar och hus som döljer kurvor. Även husägarna måste leva med hjärtat i halsgropen när dessa ska ta sig ut från sina tomter. Det kan ju som sagt var komma en mountainbike farande i tävlingsfart.

Men om det nu mot förmodan är tillåtet att cykla borde kommunen som i Hemlingbyspåren sätta upp varningsskyltar för mötande cyklister.

JO Svenneke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare