Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Årets studenter är värda en avslutning

Vill börja med att tacka ”C. Lekås” och ”Student -92” för kloka inlägg i debatten om årets studentfirande.

Varför ska studenter som vill fira idiotförklaras? Nog borde ni negativa vuxna också förstå att studentveckan är någonting som studenterna har längtat efter när terminerna varit fyllda av plugg och prov?

Reagerade också starkt på Utbildnings sektorchef Thomas Hartikainens spydiga svar till studenterna i lördagens artikel i GD.

Varför skulle studenterna behöva springa ut tio åt gången när det inom utbildnings egna verksamheter, i till exempel mellanstadiet, samlas 30 elever i ett och samma klassrum dagligen?

Sektorchef Hartikainen dumförklarar även studenternas familjemedlemmar eftersom han tror att polis- och militär skulle behöva finnas på plats vid ett utspring.

Av någon anledning känns det som att förbjuda studentfirandet i år har blivit en principsak.

Är det verkligen studentfirandet som är vårt största hot mot stoppad smittspridning?

När studenternas traditionella firande förbjuds finns en stor risk att det i stället kommer att ordnas oorganiserade studentfester som riskerar att leda till mer problem än vad välplanerade utspring och godkända studentflak skulle göra.

Fundersam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare