Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Åter tar Gavlegårdarna bort träd på Sörby

Annons

Gavlegårdarna förnekar sig inte! Återigen tar Gavlegårdarna bort träd på Sörby. Nu fäller man tallar, bland annat för att kottarna skräpar ner och för att de är en fara för husen, enligt dem som arbetar med det.

Vad är det för fel på Gavlegårdarna och vad har man emot träd? Nu har fåglarna byggt sina bon och lagt ägg, en del har kanske redan ungar. Även ekorrar bygger också i dessa träd. Hoppas att någon kollar det innan man fäller träden.

Jag känner igen det här och har hört det förut, om att träd står för nära husen, då var det körsbärsträd. Nu parkerar bilar där körsbärsträden stod.

Jag har ett förslag (jag har sagt det förut): Asfaltera hela Gävle och måla det grönt, så slipper vi träd och växter, mycket enkelt!

Inger J

Svar direkt: Tallarna är kluvna och är en säkerhetsrisk

Hej Inger!

Gavlegårdarna tar just nu ner fem tallar i Sörby. En besiktning har visat att de är kluvna, lutar mot husens fasad och därmed klassas som en säkerhetsrisk. En kraftigare storm skulle helt enkelt kunna göra att de faller.

Som fastighetsägare står vi som ansvarig om något händer som orsakar skada. När vi fått beskedet om att träden är farliga måste vi därför agera direkt. Om något hunnit hända, i värsta fall med en skada för människor eller djur som konsekvens, är den första frågan som ställs till oss: ”Varför har ni inte tagit ner träden tidigare?”

På Gavlegårdarna har vi de senaste åren lagt stora resurser på satsningar kring våra hyresgästers gemensamma utemiljö. Vi planterar tusentals vårlökar, anlägger större rabatter, buskar och fruktträd samt bygger insektshotell för våra pollinerare.

Nästa vecka inleds ett projekt i Hemsta som bland annat innebär att vi tillsammans med Högskolan planterar en pocketäng på varje bostadsgård. Detta för att i ett gemensamt EU-projekt gynna den biologiska mångfalden i området.

Hälsningar

Stefan Kusbom

utemiljöchef Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare