Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att bli full, smutsa ner sig och vara väck är det som studenten tydligen går ut på

Kära Sandvikens gymnasieelever på sista terminen, studenten är inget speciellt som sådant. 100 000 elever gör exakt samma som ni, de går ut skolan, gymnasiet.

Man får sina examensbevis och man träffar familj och vänner. Sen är man med klassen för en sista gång och åker runt på ett lastbilsflak och skriker som om man vunnit SM-guld, trots att man inte gjort något speciellt.

Att bli full, smutsa ner sig och vara väck är det som studenten tydligen går ut på, när det egentligen handlar om att man ska komma ut ur boet ordentligt och stå på egna ben.

Studenten borde vara en fest inom familjen, då är man med de närmaste, de som bryr sig om dig och bryr sig om vad du åstadkommit.

I dag när vi står inför en orolig tid med ett virus som vi inte vet hur det ser utom en vecka, om viruset evolverar sig eller ett vaccin är presenterat så är det sista att tänka på sin egen student.

Just i dessa tider är det extra viktigt att vara nära sina egna familjer, att stötta dem och finnas där för en samt hjälpa till om man kan och har möjlighet.

Att åka runt på ett flak, ha oroliga föräldrar sent in på natten och supa sig helt väck är bara oansvarigt och omoget beteende. Att ställa upp, vilja hjälpa och stötta är moget beteende.

20-åringen som valde att inte fira sin student

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare