Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att bolag måste gå med vinst är inte skitsnack

Svar till Förbannad skattebetalare: Du har helt rätt i att kontroll och granskning inte fungerar, det gäller i många fall när det gäller vård, omsorg, utbildning och upphandling.

Se bara hur det ser ut i äldrevården som blivit extra synad nu under coronapandemin Som anhörig kommer man ingenstans om man inte är nöjd med den vård som ges på äldreboenden. Tag gärna del av professor Karin Josefssons forskning på Högskolan i Borås.

Att Skolinspektionen saknar resurser är inte helt övertygande men resultat saknas. Att bolag över tid måste gå med vinst är inte skitsnack det är ett måste och driver fram välskötta bolag, så även med privata skolor. Det måste gå att sätta upp regler och kontroller så vi kan driva effektiva och väl fungerande skolor i vårt land utan behöva se avarter åt det ena eller andra hållet.

En möjlighet till förbättring kan vara att privatisera skolinspektionen Att styrelsen för Friskolan Lyftet AB väljer att dela ut hela vinsten är väldigt märkligt, samtidigt som VD betonar att det är viktigt med en bra ekonomi. Pengarna finns visserligen i moderbolaget och ännu inte i privat ägo.

Att visa en kompetent styrelse måste väl vara ett av grundkraven för att få tillstånd att driva friskola. Intressant är att ta del av vad bolagets revisor skriver i sin berättelse om utdelningens storlek. Information om bolag finns lättillgängligt på www.allabolag.se

Erfaren företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare