Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att röka var du vill - är det en mänsklig rättighet?

Redan 1590 blev det totalförbud mot rökning i kyrkor och i vapenhus. Vill du kunna röka när du flyger? Inrikes flyg förbjöd rökning i slutet av åttiotalet. Hur många vill återinföra rökrutor på skolgårdar? Förbud 1994. I  X2000-tåg 1997. Rökare hänvisades till vestibuler.

Annons

2005 införde krogar rökstopp. Upp med en hand om du vill tillbaka. Möjligen någon omogen liberal ungdom som klär ut sig till en fimp vill få tillgång till möjlighet att röka där de behagar. Minns själv när vissa tågvagnar tillät rökning. Satt i rökfri kupé och gick till "rökvagnen" för en rök. Eller när man fick stå mellan vagnarna för blosset.

Många rökare är dessutom stora egon som anser det vara en mänsklig rättighet att få röka där man befinner sig. Vet av egen erfarenhet. Visst det finns mycket som är farligt som att leva till exempel men varför denna jämförelse? Om några år är de nya rökförbuden en naturlig del av livet. Många andra länder har tuffare rökförbud än Sverige. 

S. R Wallner som inte röker längre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare