Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att spela brännboll är inte det mest samhällsviktiga att hålla på med i detta skede

Varför brännbollsturnering? När jag såg första sidan på GD i tisdags 9/6 blev jag upprörd.

Högst upp skriver man om att fler insjuknar i Corona med ökat tryck på intensiven, och därunder en bild från studenternas brännbollsturnering där man sitter som i klasar på läktaren. Inga corona-avstånd där.

Är det inte dags för dessa pluttinuttar till ungdomar, som det är så synd om att de inte får fira studenten som tidigare årgångar gjort, att växa upp och inse allvaret i coronan. Att spela brännboll är inte det mest samhällsviktiga att hålla på med i detta skede. Och det är fruktansvärt respektlöst mot sjukvårdens personal som sliter livet ur sig för att få det att fungera på sjukhuset. De får knappt semester med sina nära och kära, medan det för pluttinuttarna verkar vara livsviktigt att få leka.

Och sedan kan man ju verkligen undra hur Gävle kommun tänker. Ni är ute och jagar restauranger där några bord hamnat för nära varandra, men samtidigt så lånar ni ut Strömvallen till detta spektakel. Vilket hyckleri!

Men sedan läste jag artikeln om Klara Dahling på sidan 8 och blev varm i hjärtat. Vilken tjej - vilken inställning och mer vuxen i sitt resonemang än vad många vuxna är. Jag kan bara säga lycka till i framtiden - du kommer att gå långt!

Företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare