Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Åtta månader efter orosanmälan – är det en human politik?

Annons

Efter en orosanmälan om dessa utrikesfödda tiggare som lever under vidriga förhållanden vid OK/Q8 på Brynäs i februari har mycket tafatta åtgärder vidtagits.

De svar som SVT Gävleborgs reporter fick i torsdags av Helene Åkerlind, L, angående dessa var: ”Det är fritt för dessa att vistas i tre månader i Sverige utan tillstånd och de är deras beslut, så vi kan inte göra något”. Hur kommer det då sig att de är kvar när orosanmälan kom in redan i februari?

Med andra ord skulle dessa skickas hem till sitt hemland eller tas om hand för vidare åtgärder enligt gällande EU-regler. Men hellre låter ni dessa ligga ute under vidriga förhållanden. Är detta en human politik?

Det enda rätta är trots allt att förbjuda tiggeriet. Annars kommer fler att fara illa.

Men de är inte den enda observation jag gjort. Flera tiggare vistas här i flera år utan tillstånd. Många är utnyttjade, de får kanske bara en bråkdel av det som kommer i deras kopp.

Dra in bidraget till de länder där tiggarna kommer ifrån om länderna inte hjälper sina medborgare. Det är trots allt den bästa lösningen för dessa människor. Att lämna en 50-öring eller en krona löser inte deras problem

Massmediakritiker ZB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare