Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Attendos regionchef: Samgående ger bättre hemtjänst

Vänsterpartiets Tord Fredriksen påstår i sin debattartikel i GD att Attendo försöker skapa sig ett monopol på hemtjänst i Gävle. Inget kunde vara mer fel. Det finns ett tiotal utförare av hemtjänst i Gävle, även efter vårt samgående med Maid hemtjänst & omsorg.

Villkoren för att driva hemtjänst är långt ifrån frikostiga. Det finns en varsamhet med skattebetalarnas medel från kommunens sida – något som kan vara utmanande för framförallt mindre utförare.

Genom samgåendet får vi större gemensamma resurser och därmed bättre förutsättningar att förse Gävleborna med omtyckt hemtjänst över hela staden. Det innebär att vi lättare kan planera verksamheten så att varje kund får träffa färre medarbetare och att vi kan utföra mer av den omsorg som kunden beviljats. Kort sagt innebär samgåendet fördelar som kommer Attendos kunder till del.

Sen missar Tord förstås inte chansen att sprida några myter om Attendo. Fakta är dock att inga Corona-pengar har använts till rörlig lön. Attendo har till dags dato fått stöd som bara täcker knappt hälften av de extra kostnader som pandemin medfört. Vd:s rörliga lön för 2020 på knappt två mkr har dessutom avsatts till en personalfond.

Äldreomsorgen förtjänar en seriös och uppriktig diskussion i spåren av pandemin. Så låt oss utgå från fakta och inte från ideologiska ståndpunkter.

Evelina Szigeti

regionchef Attendo hemtjänst norr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare