Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Även Brunnsgatan drabbas av underhåll

Alla underhållsarbeten på och under våra gator startar samtidigt. Parkvägen, Staketgatan, Nygatan och Södra och Norra Skeppsbron drabbas, men även Brunnsgatan.

Där ska Gävle energi utföra ett arbete mellan nummer 53-57 från den 10/8 och följden för trafiken blir ett körfält. Det känns som om gynnsamma upphandlingar har fått gå före en fungerande och trygg trafik. Det är tråkigt att en erfaren gatuingenjör inte kan ge en motivering till varför det mesta startar samtidigt utan bara svarar undvikande.

Som gångtrafikant är jag däremot rätt härdad av alla byggförändringar i centrala Gävle och på Söder. Det har byggts och spärrats av som aldrig förr på Drottninggatan, stadshuset, vid kajen vid Norra Strandgatan och på Hamiltongatan, där man plötsligt kom på att bygga en cykelbana som ingen verkar använda. Det är inte mer än tolv år sedan som Hamiltongatan byggdes om.

Byggandet här i Gävle måste bli en valfråga 2022 så politiker, sektorer och bolag får någon form av samordning.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare