Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Både stat och kommun ger blanka fasen i folk som bor utanför stan

Samtidigt som regeringen lanserar en klimatplan vars huvudsakliga inriktning tycks vara att göra livet dyrare för oss som har fräckheten att inte bo i centrala stan samt göra bilen till ett transportmedel för överklassen, så slår kommunen till med försämrade bussförbindelser – det ser illa ut.

Den redan dåliga bussturtätheten med 95:an på Norrlandet ska nu minskas från 45 minuter till en timme. Orsaken påstås vara besparingar samt att få använder busslinjen.

Orsaken till att få använder bussen från Norrlandet är förmodligen att den går så sällan. En välkänt viktig fråga för att folk ska åka buss är turtätheten. Sämre turtäthet innebär att färre väljer bussen. Norrlandet får med en buss i timmen så dålig turtäthet att ingen kommer att välja bussen.

Speciellt svårt är det att använda bussen om man inte jobbar i centrum utan måste byta. Till mitt jobb tar det 18 minuter med bil. Med buss tar det över en timme för man måste ta höjd för missade förbindelser. Det går faktiskt fortare att cykla säger Google maps – men jag tycker inte att det är ett rimligt avstånd att cykla nästan två mil. Med en en buss i timmen blir restiden ännu sämre på grund av bytet.

Så hur tänker regeringen och de styrande i stadshuset att vi ska ta oss till jobbet? Är bussindragningen ett straff för att de styrande förlorade valet på Norrlandet?

Eventuell klimatskam man hade har i alla fall gått över nu när det står helt klart att man från både stat och kommun ger blanka fasen i folk som bor utanför stan.

Utanför

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare