Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bär orange för att visa ditt stöd för förskolepersonalen

Den 5/6 har fb-gruppen Förskoleupproret, med 33 000 medlemmar en manifestation över hela landet. Du kan vara med var du än befinner dig, och du visar att du stöttar oss genom att bära något orange den dagen!

Vi som arbetar i förskolan står som alltid kvar när det blåser kallt! När det ska sparas så ser vi till att verksamheten flyter på så att barnen får en bra verksamhet. Vi, barnskötare och förskollärare, kommer då själva i kläm med ökad arbetsbelastning och stress som följd.

I dagens situation, där vi har covid-19 sittande på axeln, så står vi där som tappra soldater. Vi möter dagligen ett inferno av virus och baciller. Vi står stadigt och arbetar, sida vid sida, utan någon som helst skyddsutrustning. Vi får vardagen att fungera för alla er som måste gå till arbetet. Vi ser till att samhället fortfarande fungerar.

Men, som vanligt glöms vi bort. Vi tampas, som vi gjort i flera år, med hög arbetsbelastning och otillräcklig planeringstid. Vi fixar och trixar och ser till att verksamheten håller näsan över vattenytan.

Detta är vår vardag. En vardag som tyvärr har blivit normaliserad. I åratal har vår arbetssituation sakta försämrats. Arbetsbelastningen har ökat och personal inom förskolan ligger högt upp i sjukskrivningsstatistiken.

Men nu har vi en enorm kraft genom förskoleupproret, och vi hoppas nu att just du ger oss ditt stöd genom att bära något orange den 5/6.

Tack på förhand!

Carina Mörk

förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare