Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bara att ta över, men för Gävle har Rörberg redan kostat alldeles för mycket

Till skillnad från Anders Hellström så läser jag insändarna och vad som står där. Jag har absolut ingenting emot att flygplatsen drivs vidare, men då krävs det att någon annan betalar. Citerar mig själv så att Anders får en chans till att läsa min slutkläm igen: "Så varför ska Gävle kommun ensam göra det? Om finansiering kommer från andra eventuella intressenter så är det väl okej, åtminstone för oss Gävlebor."

Gävle kommun har ingen egen nytta av anläggningen, enligt min uppfattning, medan det är tydligt att alla som vill ha kvar Rörbergs flygplats inte är beredda att betala!

Jag deltar ofta och gärna att delta i samhällsdebatten, men då föredrar jag sakliga motargument och inte sådant som är ”hitte-på”. Ska "Beredskap Gävleborg" uppfattas som trovärdigt borde man för det första komplettera sin hemsida med uppgifter om vem eller vilka som står bakom. För det är definitivt inte något officiellt organ! Dessutom borde deras representanter läsa igenom sina inlägg och fundera en vända till om texten verkligen fungerar.

Historiebeskrivningen när det gäller Rörbergs flygplats är inte allmänt känd och därför förtjänar den att berättas. Men jag förstår att man inom ”Beredskap Gävleborg” inte gillar att bli påminda om vilket dåligt beslut det var att bygga den.

Men nu finns den och det är bara för den eller dem som vill ha den kvar att lägga ett bud på att få överta och driva flygplatsen vidare! Flygplatsen har redan kostat oss Gävlebor alldeles för mycket pengar.

Torbjörn Edlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare