Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bara tio procents användning av Strömsbro församlingshus? Det kan inte stämma

Jag jobbar i Gävle pastorat och är stationerad i Strömsbro. Strömsbro församlingshus är så fullbokat att jag inte får in den verksamhet jag bedriver om jag inte bokar den minst sex månader i förväg.

Jag förstår inte hur någon kunnat mäta upp användandet av huset till endast tio procent. Den mätningen måste ha gjorts under en vecka när ordinarie verksamhet har haft lov eller under ”lågsäsong”.

Det finns i princip inte en tom helg i samlingslokalen, det är verksamhet i barnlokalen och i samlingssalen varje dag utom vissa fredagar. Ingen byggnad i Gävle pastorat kommer någonsin att användas sju dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Det, Roberth Krantz, är varken rimligt eller möjligt.

Du har rätt i att Strömsbro är den enda platsen med ett separat församlingshus (räknas inte Kyrkans hus?) Men du glömde nämna den väsentliga detaljen att Strömsbro inte har några tjänliga utrymmen som sitter ihop med kyrkan, varken ovan eller under jord.

Ingen annan stadsdelskyrka ä eller kommer att bli utan samlingssal och/eller lokaler att bedriva verksamhet i. Jag anser också att ledningen inte kan släppa en bomb som denna och inte ta hand om alla frågor som väcks och oro som anställda och församlingsbor känner.

Varför frågar ni inte oss vad vi tycker? Varför tas vår kunskap och erfarenhet inte om hand? Jag har hittills inte sett dig i Strömsbro kyrka eller församlingshus en enda gång, men ändå säger du att det med små förändringar går att flytta in i kyrkan, vilka erfarenheter grundar du det på?

Ellen Weiss

kyrkomusiker i Strömsbro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare