Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barnen, det finaste vi har, får inte kosta pengar alls

"Vanligt” folk förstår inte hur det är och hur vi har det. När jag berättar vad jag jobbar med, vad jag har för yrke, så får jag i regel reaktionen ”Jag fattar inte att ni orkar”.

Så är det faktiskt, vissa dagar orkar jag inte. Ganska ofta och regelbundet sitter jag och tittar på lediga jobb-annonser. Inte nog med att många barn är respektlösa mot oss vuxna, har svårt att visa hänsyn mot sina kompisar och allmänt lever rövare på lektionerna så är den ständiga bristen på pengar det som retar mig mest.

Bråkiga ungar kan jag hantera och påverka. Skolans budget kan jag inte göra någonting åt alls. För hur det än är, många problem skulle kunna lösas med pengar!

Visste ni att slöjdlärarna får 95 kronor per barn att handla material för? Material som ska räcka ett helt läsår. Alltså.. virke, verktyg, skruv, spik, färg, lack, sandpapper och allt annat som bör finnas i en träslöjdssal.

Samma för textilläraren måste få pengarna att räcka till tyg, tråd, garn, broderier, nålar, saxar, symaskiner och mycket mer.

Är man bildlärare så behöver man ordna fram ritpapper, pennor, penslar, vattenfärg, målarfärg, oljepastellkritor, skisspennor, lera med mera. Knappt 22 kronor per barn och år får det kosta.

Ni förstår vart jag vill komma va? Trolla med knäna är ett uttryck vi använder oss av mycket i skolans värld...

Detta är bara några exempel jag ger er för att ni ska få en känsla av vad vi har att jobba med i skolan. Känns trist att det finaste vi har inte får kosta några pengar alls.

Trolla med knäna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare