Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barnen ska gå i skolan men krogar kan tvingas stänga...

Fick mejl från rektorn på dotterns skola, hon går i tvåan. De uppmanar föräldrar att hämta och lämna barnen ute, inte komma in på grund av smittorisken. Föräldrar får inte komma in med ett mindre syskon med lite rinnande näsa av någon form. Det blir skolavslutning utan vårdnadshavare och föräldrar med mera.

Men krogar och matställen har fått varningar och kan beordras stänga om kravet på avstånd inte följs. Och regeln om max 50 personer står kvar.

Människor som väljer att vistas ute ska tvingas välja annat. Vuxna människor som tar ansvar, tvätta sina händer och nyser i armvecket.

Men barnen som är de viktigaste vi har ska gå i skolan dagligen med så lite närvaro av oss föräldrar som möjligt. Och får jag corona så ska jag ändå skicka vår dotter till skolan om hon är symptomfri. Men är inte välkommen att hämta henne snabbt på fritids om ingen ser mej ute.

Jag tycker det här landet är tvetydigt och har sån dubbelmoral att jag blir vansinnig. Stäng skolorna nu!

Min dotter kommer att få vara hemma nu och hennes lärare får skicka hem böcker och uppgifter. Nu får det va bra med era regler som inte går ihop.

Nu måste vi uppenbarligen ta våra egna beslut eftersom viljan att vara den som har rätt om corona verkar ha stigit Tegnell och Löfven långt över huvudet. Det är inte okej!

Jenny Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare