Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bästa specialister och experter – slå era kloka huvuden ihop

En vädjan i coronatider: Bästa specialister och experter, slå ihop era kloka huvuden, i stället för att pinka revir.

Som närstående till en person med flera olika diagnoser har jag vid flera tillfällen fått vara med om när vårdideologier gått isär. Medicin och psykiatri. Vem skulle man lyssna på? Jo, på den expert som skapade minst konflikter i vardagen.

Nu finns de många experter kring corona. Docenter, överläkare och professorer. Nu är det av stor betydelse att ni slår ihop era kloka huvuden och gör något bra, i stället för att pinka revir. Annars skapar det förvirring i samhället. Vem ska man lita på?

Ni som besitter med stor kunskap vänd er i första hand till socialdepartementet och Folkhälsomyndigheten och erbjud er spetskompetens innan ni går till media och får artiklar publicerade.

Bespara oss en elitklubb som pratar över huvudet på de flesta av oss. I dessa coronatider behöver vi medborgare en samordnad information och en myndighet som håller i taktpinnen annars skapar det kaos i våra hjärnor.

Vi måste kunna lita på varandra och låta prestigen få pausa en stund.

Yvonne Malmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare